نوشته شده توسط : کاریاب

فایل متنی یا تکست txt چیست؟ فرمت Text file

 

فایل متنی یک فرمت ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات در کامپیوتر می باشد، شما در کامپیوتر یا موبایل خود فایل های متنوعی می توانید داشته باشید مانند تصویر، فیلم، مقاله، اپلیکیشن و … .

فایل متنی چیست؟

فایل متنی یک فرمت ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات در کامپیوتر می‌باشد، شما در کامپیوتر یا موبایل خود فایل‌های متنوعی می‌توانید داشته باشید، مانند تصویر، فیلم، مقاله، اپلیکیشن و … که هر کدام فرمت مخصوص خود را دارند و رفتار مناسب و از قبل تعریف شده‌ی خود را به شما نشان می‌دهند، فایل متنی برای ذخیره متون مورد استفاده قرار میگیرد که خود می‌تواند گونه‌های مختلفی داشته باشد، مثلا در یک فایل متنی شما می‌توانید امکان رنگ‌بندی داشته باشید، از جداول استفاده کنید و … که در زیر به برخی از آنها اشاره‌ای خواهیم کرد.

فرمت فایل چیست؟

فرمت فایل (File Format) یک قرارداد در دنیای کامپیوتر است مبنی بر اینکه نوع نمایش داده‌ها را در فایل نشان بدهد. شما می‌توانید با مشاهده extension فایل مورد نظر فرمت آن را تشخیص دهید. فرمت فایل به نوعی شناسنامه فایل است که با توجه به نوع فرمت باید تشخیص دهید که نوع فایل شما چیست و با چه ابزاری باید آن را باز کنید.

Text file چیست؟

تکست فایل یا فایل متنی می‌توان گفت که نسخه الکترونیکی و کامپیوتری متن ساده است. شما هر محتوا و مطلبی را که بخواهید در سیستم‌های کامپیوتری ذخیره کنید باید بصورت متن در بیاورید و بصورت متن خام ذخیره کنید، البته نسخه‌های پیشرفته تر آن نیز وجود دارند که امکاناتی از قبیل تغییر سایز، رنگ و … را به شما می‌دهند که بسیار هم کاربرد دارند اما فایل متنی ساده محسوب نمی‌شوند.

فایل متنی ساده یا TXT

یک فایل متنی ساده فقط و فقط می‌تواند متن نگهداری کند آن هم بدون هیچ قالب‌بندی‌ای و بصورت یکپارچه و یک دست فقط محتوای متنی دارد. منظور از قالب بندی این است که شما عنوان محتوا را بزرگ تر بنویسید و یا بخش‌های مهم را با ضخامت بیشتری نمایش دهید و برخی دیگر را رنگی کنید. فایل متن هیج امکاناتی در اختیار شما نمی‌گذارد. این فایل در سیستم عامل‌های مختلف با پسوند‌های مختلفی ذخیره می‌شود اما نسخه واحد و عمومی‌ای دارد که تمامی‌ سیستم عامل‌ها پشتیبانی می‌کنند که txt خلاصه شده‌ی Text می‌باشد. پس هر فایلی دیدید که انتهای آن پسوند .txt (نقطه txt) یعنی فایل متنی ساده است.

فایل متنی ساده نام‌های دیگری نیز دارد که در جاهای مختلف ممکن است مورد استفاده قرار گیرد که بد نیست با آنها آشنا باشید:

  • textfile
  • flatfile
  • Generic text file
  • text/plain
  • public.text

نحوه باز کردن یا ایجاد یک فایل متنی

برای باز کردن فایل متنی ساده شما نیاز به هیچ ابزاری ندارید و هر سیستم عامل یک ابزار خیلی ساده و کاربردی را مناسب این کار در نظر گرفته است:

نرم افزار Notepad

و نرم افزار Notepad که بصورت پیشفرض در ویندوز نصب شده است و جزء امکانات از قبل تعریف شده ویندوز است داخل فایل متنی را به شما نشان می‌دهد و امکان ویرایش و ذخیره این فایل‌های متنی را به شما می‌دهد. شما به راحتی با کلیک بر روی آن می‌توانید محتویات آن را ببینید.

نرم افزار TextEdit

در سیستم عامل macOS یا مک که بر روی دستگاه‌های مکینتاش و مک بوک‌ها نصب می‌شود نرم افزار دیگری با نام TextEdit وجود دارد که همین کار را برای شما انجام می‌دهد و امکانات مختلفی جهت کار با فایل متنی به شما می‌دهد.

نرم افزار Nano Editor

نسخه لینوکسی ویرایشگر فایل‌های متنی ساده Nano نام دارد و همین کار را برای شما در Linux انجام خواهد داد. البته نرم افزار‌های محبوب تر و پر استفاده تری مانند Vim Editor وجود دارد که امکان کار در خط فرمان لینوکس هم به راحتی برای شما میسر می‌کند.

تبدیل فرمت متنی

اگر تمایل داشته باشید که فرمت فایل خود را تغییر بدهید تا در نرم افزار‌های مورد نظر خودتان آن را اجرا کنید، می‌توانید با ابزارهایی که در فضای اینترنت وجود دارد این کار را انجام بدهید. فایل‌های متنی عموما پسوند‌های Doc, DocX, DocM, TXT, RTF, Text, TIF, PDF, Html, Xml دارند. کافیست با یک جستجو ساده در اینترنت Converter خود را پیدا کنید و فایل‌ها را تبدیل کنید.



:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : کاریاب

فرمت فایل و راههای تشخیص آن

فرمت فایل یا نوع فایل روشی استاندارد برای نشان دادن ساختار فایل (مثلا باینری یا اسکی بودن)، نوع فایل (تصویری، متنی و …)، رمز گذاشتن آن و مدل قرارگیری داده‌ها است. در واقع فرمت فایل، یعنی ساختار درونی آن و اینکه درونش چه محتویاتی برای چه استفاده‌ای دارد.

با استفاده از فرمت یک فایل، سیستم‌عامل امکان اجرا و پردازش فایل را متناسب با نوع آن دارد و می‌تواند عملیات مختلفی را بر روی آن اعمال کند.

هر نوع فایل یک فرمت دارد که می‌تواند استاندارد (مانند MP3) یا یک فرمت غیراستاندارد باشد.

چطور بفهمیم فرمت یک فایل چیست؟

فرمت یک فایل، با روش‌های مختلفی قابل تشخیص است.

یکی از روش‌هایی که در اکثر سیستم‌عامل‌ها قابل استفاده است، شناسایی فرمت فایل توسط پسوند فایل (File Extension) است.

توجه کنید که معمولا پسوند فایل با فرمت فایل یکی در نظر گرفته می‌شود؛ در صورتی که پسوند فایل، الزاماً نشان‌دهنده معنی فرمت فایل نیست. مثلا با یک دستکاری ساده، پسوند فایل قابل تغییر استو یا اینکه یک فایل دارای هیچ پسوندی نباشد.

ساده ترین روش برای اینکه بفهمید فرمت یک فایل چیست، این است که در ویندوز روی فایل راست کلیک کرده و آخرین گزینه یعنی Properties را کلیک نموده تا به سادگی فرمت فایل به شما نمایش داده شود. در صورتی که سیستم عامل شما مک باشد، کافی است روی فایل راست کلیک نموده و گزینه Get info را انتخاب کنید.

روش دیگر تشخیص فرمت فایل‌ها، استفاده از متادیتاهای داخلی فایل است که توسط فایل سیستم ساخته می‌شود. این متادیتاها در داخل خود فایل و در قسمتی با نام سربرگ‌های فایل هستند که خیلی قابل اعتمادتر از پسوند فایل هستند.

به طور کلی، به فایل‌هایی که عکس هستند، فرمت تصویر، فایل‌هایی که فیلم هستند، فرمت ویدیو و فایل‌هایی که موزیک هستند، فرمت صدا گفته می‌شود که هر یک را به اختصار توضیح می‌دهیم. اینکه بفهمیم فرمت یک فایل چیست و با چه نرم‌افزاری باز می‌شود، به ما کمک می‌کند در مواقع ضروری بتوانیم از برنامه صحیح برای باز کردن فایل استفاده کنیم.

اگر بخواهیم خیلی ساده، فرمت فایل را با پسوند آن یکی بگیریم، می‌توانیم انواع فرمت‌های مختلف طبق دسته‌بندی زیر در نظر بگیریم:

فرمت فایل ویدیویی چیست؟

فرمت ویدیو یک تفاوت اساسی با دیگر فرمت‌ها دارد و آن هم این است که هم تصویر دارد و هم صدا، یعنی در یک فایل به صورت هم‌زمان فرمت ویدیو و صدا نگهداری می‌شود. هر کدام از این ساختارهای ویدیویی درون خود محتویات تصویری متحرک دارند و توسط تولیدکنندگان دوربین‌ها طراحی شده‌اند. در زمان ضبط یک ویدیو، این فرمت‌ها در دوربین روی کارت حافظه ذخیره می‌شوند؛ اما اینکه در دوربین به کدام فرمت ها ذخیره شوند، کاملا بستگی به شرکت سازنده و همچنین نوع تنظیماتی فیلمبردار بستگی دارد. در صورتی که بخواهید بدانید فرمت یک فیلم چیست، باید توجه کنید که فرمت فایل‌های ویدیویی انواع مختلفی دارند که معروف‌ترین آنها عبارتند از: mov, mp4, avi, mts

( اگر به مطالعه این مقاله علاقه دارید پیشنهاد می کنیم مقاله های کیبورد مجازی و آموزش وصل کردن موس و کیبورد به گوشی را نیز مطالعه کنید. )

فرمت فایل عکس چیست؟

تنوع فرمت عکس‌ها بسیار بیشتر از فرمت ویدیو است. اما بیشترین فرمت‌های مورد استفاده برای عکس‌ها عبارتند از: Raw, Jpeg, Png, Tiff, Bmp, . همچنین عکس‌ها در دوربین‌های عکاسی به دو فرمت Raw و Jpeg ذخیره می‌شوند.هر کدام از این فرمت‌ها هدف طراحی متفاوتی دارند.

فرمت فایل صدا چیست؟

برای فایل‌های صوتی نیز فرمت‌های مختلفی داریم که بسته به نوع برنامه استفاده شده متفاوت هستند و مهم‌ترین آنها عبارتند از:  Wave, Mp3, Midi

فرمت فایل متنی چیست؟

فرمت فایل‌های متنی عموما، txt است که اغلب توسط مایکروسافت نوت‌پد، یا اپل تکست ادیت ایجاد می‌شوند که ویرایشگرهای اصلی متن هستند و در هر برنامه ویرایش متن یا پردازش کلمه قابل خواندن و ویرایش‌اند. این فایل‌ها معمولا هیچ قالب‌بندی ندارند و از آنها برای ذخیره یادداشت‌ها، دستورالعمل‌های گام‌به‌گام، نسخه‌های خطی و … استفاده می‌شوند.

در‌صورتی که بخواهید فایل متنی را با برنامه ورد ایجاد کنید، فرمت و یا در واقع پسوند آن .docs خواهد بود.

سوالات متداول

آیا فرمت فایل با پسوند فایل یکی است؟

در واقع این دو می‌توانند متفاوت باشند؛ از این جهت که شما می‌توانید پسوند فایل را به راحتی تغییر دهید و در نتیجه دیگر نشان‌دهنده فرمت واقعی فایل نباشد. اما در حالت عموی و قبل از اعمال تغییرات این رو را می‌توان یکسان در نظر گرفت.

چرا پسوند فایل مهم است؟

پسوند فایل به سیستم عامل کمک می‌کند بتواند تعیین کند که کدام برنامه روی کامپیوتر شما، یک فایل مرتبط است.

آیا نرم‌افزاری برای تشخیص فرمت فایل وجود دارد؟

بله، یکی از این نرم‌افزارها File Type Manager  است که رابط کاربری خیلی ساده‌ای دارد و به کاربران کمک می‌کند انواع فایل‌ها، پسوندها، و فرمت‌های شناخته شده در ویندوز را مدیریت کنند. با کمک این نرم‌افزار شما می‌توانید پسوندهای جدید در ویندوز اضافه کنید. و یا پسوندهای شناخته شده موجود را مدیریت، حذف یا ویرایش کنید.



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : کاریاب

 فایل‌های اداری یکی از وسایل ثابت و مهم برای هر اداره‌ای به ‌شمار می‌روند و با وجود پیشرفت تکنولوژی و استفاده گسترده از رایانه‌ها در سازمان‌های مختلف، لازم است تا قسمتی از محل کار را به فایلینگ‌ها اختصاص دهند. کاربرد فایلینگ اداری به منظور نظم بخشیدن و بایگانی کردن صحیح پرونده‌ها، دلیلی برای نصب و راه‌اندازی آن در تمامی محیط‌های کاری است. با وجود اینکه امکان ثبت فایل‌ها به‌ صورت آنلاین و درون سیستم وجود دارد، اما برخی از مشاغل به‌ویژه در بخش حسابداری نیاز دارند تا پرونده‌های مهم خود را بایگانی کنند. اگر نمی‌دانید فایل اداری چیست و با کاربردهای آن آشنا نیستید، بهتر است تا انتهای این مطلب، همراه ما باشید.

 

فایل اداری چیست؟

فایلینگ بخشی از مبلمان اداری مورد نیاز هر فعالیتی محسوب می‌شود و با هدف برقراری نظم و دسترسی راحت و سریع به پرونده‌ها و اسناد مهم، مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته بخش زیادی از مسئولیت ذخیره‌سازی فایل‌ها بر عهده رایانه‌ها و حافظه‌های ذخیره‌ساز قرار دارد؛ اما لزوم استفاده از اسناد و مدارک کاغذی را نمی‌توان نادیده گرفت. اهمیت بالای نگهداری فایل‌های مهم، دلیلی برای تهیه فایلینگ‌های مخصوص در هر شرکتی است. البته در سازمان‌ها، فایلینگ اداری با نام‌های دیگری مانند کشوی زونکن یا کشوی پرونده شناخته می‌شود. شاید برایتان سؤال باشد که شکل ظاهر فایل اداری چیست؟ فایلینگ‌ها به ‌صورت کمدها یا کشوهایی هستند که برای نگهداری اسناد، قفسه‌بندی‌های مشخصی را شامل می‌شوند.

ویژگی‌های فایل اداری

فایل‌های اداری یکی از اجزای مبلمان اداری است که بسته به کاربری مورد نظر، ویژگی‌های مربوط به خود را دارند. ذخیره‌سازی اسناد، جزء مهم‌ترین کاربرد فایلینگ اداری به ‌حساب می‌آید که با توجه به این کاربرد می‌توانند تنوع زیادی داشته باشند. از مهم‌ترین ویژگی‌های فایل اداری که باید موقع خرید آن‌ها را در نظر داشته باشید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امنیت

برخی از اسناد و مدارک محرمانه هستند و شما نیاز دارید تا آن‌ها را از دسترس افراد، دور نگه‌ دارید. در این حالت فایل اداری دارای قفل می‌تواند مکان مناسبی برای فراهم کردن امنیت مدارک مورد نظر شما باشد. البته تمام فایل‌های اداری دارای قفل نیستند و اگر مسئله امنیت برایتان اهمیت دارد حتماً باید به این نکته توجه کنید.

  • مقاوم در برابر آتش

شاید مدارک شما به قدری حساس باشند که باید از آن‌ها در برابر نفوذ آب و یا آتش‌سوزی محافظت کنید. در این حالت به ویژگی ایمن بودن در برابر آتش و رطوبت حتماً توجه داشته باشید.

  • ابعاد فایل اداری

مهم‌ترین ویژگی‌ فایل‌های اداری، ابعاد آن‌ها است که شما با توجه به کاربری مدنظر خود باید به دنبال فایلینگ با ابعاد مناسب باشید. برای مثال ممکن است اجازه تا کردن اسناد را نداشته باشید و باید آن‌ها را کاملاً صاف در جای خود بگذارید؛ در این حالت توجه به ابعاد فایل اداری اهمیت دارد. مسئله دیگری که باید در نظر بگیرید، تعداد اسنادی است که نیاز به ذخیره‌سازی دارند. برای مثال آیا همیشه تعداد ثابتی از مدارک را نگهداری می‌کنید یا هرچند وقت یک بار به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. همچنین بایستی اندازه محلی که قرار است کمد بایگانی در آن قرار بگیرد را نیز در نظر داشته باشید.

  • زیبایی

بحث زیبایی برای اغلب شرکت‌ها اهمیت دارد. برای مثال اگر سبک دکوراسیون اداره شما مدرن باشد، باید به دنبال فایل‌ اداری مدرن باشید تا تعادل و هماهنگی در کل محیط کاری رعایت شود. در این حالت، زیبایی فایل اداری مهم است؛ اما گاهی شما نمی‌خواهید برای تهیه فایلینگ‌ها هزینه زیادی کنید و از طرفی یک اتاق جداگانه برای قرار دادن فایل‌های اداری در نظر گرفته‌اید که در دیدرس دیگران قرار ندارد. در این حالت شاید بحث زیبایی فایل‌ها چندان اهمیت نداشته باشد.

  • اسلاید کشو

با کمک اسلاید کشو، می‌توان کشوها را به‌ راحتی باز و بسته کرد. توجه کنید که پر کردن بیش ‌از اندازه کشو می‌تواند به این سرسره‌ها آسیب برساند.

  • وزنه‌های تعادلی

وزنه‌های تعادلی کمک می‌کنند تا هنگام باز و بسته کردن کشوهای فایلینگ، تعادل برقرار شود. برای مثال اگر کشوی اول بیش از اندازه پر باشد و ناگهان شما آن را بکشید، بدون وجود وزنه‌ها، به ‌راحتی تعادل فایل به هم می‌خورد. این ویژگی مهم، از آسیب رسیدن به اسناد، جلوگیری می‌کند.

مطلب مرتبط  تفاوت صندلی گیمینگ با صندلی اداری چیست؟

انواع فایل اداری

حال که متوجه شدیم فایل اداری چیست و چه کاربردی دارد، لازم است تا با انواع مختلف آن آشنا شویم. در بخش قبلی گفتیم که فایلینگ‌ها می‌توانند متنوع باشند. آن‌ها بر اساس مدلشان در دسته‌بندی‌های زیر قرار می‌گیرند:

فایل اداری مسطح

این نوع فایل اداری از کشوهای مسطح و با عمق کم تشکیل شده است که برای فایل‌هایی با اندازه‌های نامتناسب و عجیب مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر کمیت برایتان اهمیت دارد، فایل اداری مسطح گزینه مناسبی نخواهد بود.

فایل اداری عمودی

اگر دفتر کار شما کوچک است و حتماً نیاز دارید تا یک فایلینگ اداری تهیه کنید، فایل اداری عمودی گزینه مناسبی محسوب می‌شود؛ زیرا قسمت کمی از دیوار را اشغال می‌کند. این نوع فایل اداری می‌تواند تعداد کشوی زیادی را شامل شود. زمانی که نیاز باشد که پوشه‌ها را بر اساس حروف مرتب کنند، فایل‌ها را از سمت جلو به عقب کشو قرار می‌دهند.

فایل اداری جانبی

کاربرد فایلینگ اداری جانبی در فضاهای کاری بزرگ است. این نوع فایل‌های اداری به اندازه کافی بزرگ هستند تا شما هر تعداد مدارک مورد نظر خود را در آن‌ها جای دهید. کابینت‌های جانبی برای نگهداری پوشه‌های آویز در اندازه قانونی و حروف نیز مناسب هستند. ایمنی این فایل‌ها در برابر انحراف به شما اجازه می‌دهد تا کشوها را به ‌راحتی تا انتها به سمت خود بکشید، به‌ طوری‌ که باعث جدایی فایل از دیوار نشود.

فایل اداری قفسه باز

فایل‌های قفسه‌ باز شبیه به کتابخانه‌ها هستند که برای نگهداری اسناد غیرمحرمانه گزینه مناسبی محسوب می‌شوند. در این حالت، دیگر کشویی در کار نیست و شما تنها باید پوشه‌ها و مدارک خود را درون قفسه‌ها بگذارید. حتی اگر فضای اضافی وجود داشته باشد، امکان قرار دادن کتاب‌ها برایتان فراهم می‌شود.

مطلب مرتبط  ویژگی های میز اداری مدرن | راهنمای خرید ۲۰۲۴

فایل اداری سیار

برای اداره‌هایی که نیاز دارند تا فایل‌های اداری مدام جابه‌جا شوند و همراه افراد از قسمتی به قسمت دیگر بروند، استفاده از فایل‌های سیار توصیه می‌شود. البته فایل‌های سیار کوچک هستند تا جابه‌جایی آن‌ها راحت باشد.

انواع فایل اداری ار نظر جنس

تقسیم‌بندی فایل‌های اداری بر اساس جنس برای انواع سبک دکوراسیون اداری نیز به‌ صورت زیر است:

فایلینگ اداری چوبی

اگر در کنار کاربرد فایلینگ اداری مدنظرتان، زیبایی نیز برایتان مهم است، فایل اداری چوبی می‌تواند نیاز شما را برطرف کند؛ اما این نوع فایل اداری دیگر در برابر سرقت یا آتش‌سوزی مقاوم نخواهد بود. از طرفی، برای خرید فایل‌های چوبی باید هزینه زیادی صرف کنید.

فایل اداری با روکش لمینت

در صورتی که به دنبال صرف هزینه‌های کمی هستید، اما ظاهر فایل نیز برایتان مهم است و نمی‌خواهید چیزی از زیبایی نمونه‌های چوبی کم داشته باشد، فایل‌های با روکش لمینت یا روکش چوب برای شما توصیه می‌شوند. این نوع فایل‌ها از زیبایی مدل‌های چوبی بهره برده‌اند.

فایل اداری پلاستیکی

امنیت، زیبایی و مقاومت در برابر آتش‌سوزی برای فایل‌های اداری پلاستیکی دیده نمی‌‌شود؛ اما سبکی و قیمت مناسب این فایل‌ها می‌تواند نیاز شما را برآورده کند. البته انتظار پایداری فایل‌های پلاستیکی در مدت‌زمان طولانی را نداشته باشید.



:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : کاریاب

فشرده‌ سازی فایل ها

فشرده سازی فایل‌ها بخش اصلی کارایی وب است. این امکان را به ما می‌دهد تا فایل‌هایی را انتقال دهیم که در غیر این صورت پهنای باند و زمان زیادی را می‌طلبند.
هر زمان که به پرونده‌های ZIP دسترسی پیدا کنید یا تصاویر JPEG را مشاهده کنید، از فشرده‌سازی فایل بهره‌مند ‌می‌شوید.
بنابراین، در بعضی از موارد شما احتمالا سوالی را مطرح کرده‌اید: فشرده‌سازی فایل چگونه کار می‌کند؟ در این جا نگاهی اساسی به نحوه عملکرد فشرده‌سازی ارائه‌شده است.

فشرده سازی چیست؟

به عبارت ساده‌تر، فشرده‌سازی فایل (یا فشرده‌سازی داده‌ها) عملی برای کاهش اندازه فایل در ضمن حفظ داده‌های اصلی است.
انجام این کار باعث می‌شود علاوه بر این، انتقال فایل از طریق اینترنت یا موارد دیگر، فضای کمتری را در یک دستگاه ذخیره‌سازی داشته باشد.

توجه به این نکته ضروری است که فشرده‌سازی نامتناهی نیست. درحالی‌که فشرده‌سازی پرونده در یک ZIP، سایز آن را کاهش می‌دهد.
شما نمی‌توانید فشرده‌سازی فایل را ادامه دهید تا سایز آن به دوباره کاهش یابد. به‌طورکلی، فشرده‌سازی پرونده به دو نوع با اتلاف و بدون اتلاف تقسیم می‌شود.
بیایید ببینیم که چگونه این دو به‌ نوبه خودکار می‌کنند.

فشرده‌سازی با اتلاف چیست و چگونه کار می‌کند؟

فشرده سازی با اتلاف با حذف قسمت‌های غیرضروری از اطلاعات، اندازه پرونده را کاهش می‌دهد.
این روش در قالب‌های تصویری، ویدئویی و صوتی رایج است، جایی که نمایش کامل رسانه‌های منبع ضروری نیست.
بسیاری از قالب‌های متداول برای این نوع رسانه‌ها از فشرده‌ سازی ضعیف استفاده می‌کنند. MP3 و JPEG دو نمونه محبوب هستند.

یک MP3 شامل تمام اطلاعات صوتی از ضبط اصلی نیست، در عوض، صداهایی را که انسان نمی‌توانند بشنوند، بیرون می‌آورد.
شما به ‌هرحال متوجه نبود آن‌ها نخواهید شد، بنابراین حذف این اطلاعات در سایز پرونده را کمتر می‌کند و درواقع هیچ اشکالی در پی ندارد.

به همین ترتیب، JPEG ها قسمت‌های غیر حیاتی تصاویر را حذف می‌کنند. به‌ عنوان‌ مثال، در تصویری که حاوی یک آسمان آبی است.
فشرده‌سازی JPEG به‌جای استفاده از ده‌ها سایه مختلف ممکن است تمام پیکسل‌های آسمان را به یک یا دو سایه آبی تغییر دهد.

با این‌حال، هر چه قدر یک فایل را فشرده کنید، افت کیفیت چشمگیرتر می‌شود.
فشرده‌سازی با اتلاف زمانی مناسب است که یک پرونده حاوی اطلاعات بیشتری نسبت به آنچه برای اهداف خود نیاز دارید باشد.
برای مثال، بگذارید بگوییم که شما یک فایل تصویری RAW عظیم دارید.
اگرچه احتمالا می‌خواهید هنگام چاپ تصویر روی یک بنر بزرگ، این کیفیت را حفظ کنید، آپلود فایل RAW در فیس بوک بی‌فایده است.

تصویر حاوی داده‌های زیادی است که هنگام مشاهده در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی قابل‌مشاهده نیست.
فشرده‌سازی تصویر به JPEG باکیفیت بالا، برخی از اطلاعات را بیرون می‌کشد، اما تصویر تقریبا مشابه با چشم غیرمسلح به نظر می‌رسد.

فشرده‌سازی با اتلاف در استفاده عمومی

همان‌طور که اشاره کردیم، فشرده‌ سازی با اتلاف برای اکثر اشکال رسانه بسیار عالی است.
به همین دلیل، برای شرکت‌هایی مانند: Spotify و Netflix که دائما حجم عظیمی از اطلاعات را منتقل می‌کنند، بسیار حیاتی است.
کاهش اندازه پرونده تا حد ممکن و درعین‌حال حفظ کیفیت، عملکرد آن‌ها را کارآمدتر می‌کند.
آیا می‌توانید تصور کنید که اگر هر ویدیوی YouTube با فرمت اصلی فشرده نشده خود ذخیره و منتقل شود چه اتفاقی می‌افتد؟

اما فشرده‌ سازی با اتلاف برای پرونده‌هایی که تمام اطلاعات آن‌ها بسیار مهم هستند، به‌خوبی کار نمی‌کند.
به‌ عنوان‌ مثال، استفاده از فشرده‌سازی با اتلاف در یک فایل متنی یا صفحه گسترده منجر به خروجی زباله خواهد شد.
شما واقعا نمی‌توانید بدون آسیب جدی به محصول نهایی، چیزی را بیرون بیاورید.

هنگام صرفه‌جویی در قالب فرسوده ، اغلب می‌توانید سطح کیفیت را تنظیم کنید.
به‌ عنوان‌ مثال، بسیاری از ویرایشگران تصویر دارای زبانه کشویی برای انتخاب کیفیت JPEG از ۰-۱۰۰ هستند.

صرفه‌جویی در چیزی مانند ۹۰ یا ۸۰ درصد اندازه فایل را با اندکی تفاوت در چشم کاهش می‌دهد.
اما صرفه‌جویی در کیفیت پایین یا بارها و بارها ذخیره کردن همان پرونده در یک فرمت با اتلاف، آن را تخریب می‌کند.
در زیر می‌توانید نمونه‌ای از این مورد را مشاهده کنید (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ‌تر کلیک کنید).
در سمت چپ تصویر اصلی است که از Pixabay به‌عنوان JPEG بارگیری شده است. تصویر میانی نتیجه ذخیره این به‌عنوان JPEG باکیفیت ۵۰ درصد است.
و سمت راست تصویر اصلی ذخیره‌شده در عوض به‌عنوان JPEG باکیفیت ۱۰ درصد را نشان می‌دهد.
با یک نگاه سریع، تصویر وسط خیلی بد به نظر نمی‌رسد. اگر بزرگنمایی کنید.
می‌توانید آثار هنری اطراف لبه‌های جعبه‌ها را مشاهده کنید. البته، درست‌ترین تصویر بلافاصله بد به نظر می‌رسد.

فشرده‌سازی بدون اتلاف چیست و چگونه کار می‌کند؟

فشرده‌ سازی بدون اتلاف راهی برای کاهش اندازه پرونده است به‌گونه‌ای که می‌توانید فایل اصلی را کاملا بازسازی کنید.
برخلاف فشرده‌‌سازی با اتلاف، هیچ اطلاعاتی را بیرون نمی‌آورد. در عوض، فشرده‌سازی بدون اتلاف اساسا با از بین بردن افزونگی کار می‌کند.

بیایید یک مثال اساسی را برای نشان دادن این معنی به دست آوریم. در زیر سازه‌ای از ۱۰ آجر قرارگرفته است:
دورنگ آبی، پنج زرد و سه قرمز. این سازه یک روش ساده برای نشان دادن آن بلوک‌ها است، اما روش دیگری برای این کار وجود دارد.

به‌جای نشان دادن هر ۱۰ بلوک ، می‌توانیم همه را جز یکی از هر رنگ حذف کنیم.
سپس، اگر از اعداد استفاده کنیم تا نشان دهیم چه تعداد آجر از هر رنگ وجود دارد.
ما دقیقا همان اطلاعات را با استفاده از آجرهای بسیار کمتر نشان داده‌ایم به‌جای ۱۰ آجر، اکنون فقط به سه موردنیاز داریم.

یک مثال ساده در مورد چگونگی امکان فشرده‌سازی بدون ضرر است. با حذف افزونگی، همان اطلاعات را با روشی کارآمدتر ذخیره می‌کند.
این به ما امکان می‌دهد از هفت کاراکتر به‌جای ۲۴ استفاده کنیم تا داده‌های یکسانی را نشان دهیم که این‌یک صرفه‌جویی قابل‌توجه است.

فشرده سازی بدون اتلاف در استفاده روزمره

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، فشرده‌‌سازی بدون اتلاف در مواردی که شما قادر به حذف هیچ‌یک از پرونده‌های اصلی نیستید، حائز اهمیت است.
اگر در مورد نحوه عملکرد پرونده‌های ZIP کنجکاو بوده‌اید، این جواب است.
هنگامی‌که یک فایل ZIP را از یک برنامه قابل‌اجرا در ویندوز ایجاد می‌کنید، از فشرده‌سازی بدون ضرر استفاده می‌کند.
فشرده‌سازی فایل ZIP روشی کارآمدتر برای ذخیره برنامه است.
اما هنگامی‌که آن را از حالت فشرده خارج کرده و از حالت فشرده خارج می‌کنید، کلیه اطلاعات اصلی موجود است.
اگر از فشرده‌سازی ضایع کننده برای فشرده‌ سازی اجزاء استفاده می‌کنید. نسخه unzipped آسیب‌دیده و غیرقابل استفاده خواهد بود.
قالب‌های رایج بدون ضرر شامل PNG برای تصاویر، FLAC برای صدا و ZIP هستند. قالب‌های بدون اتلاف برای فیلم نادر هستند، زیرا فضای زیادی را به خود اختصاص می‌دهند.

چه موقع از فشرده‌سازی بدون اتلاف و یا با اتلاف استفاده کنیم؟

حال که به هر دو شکل فایل‌ها توجه کردیم ممکن است تعجب کنید که چه زمانی باید از کدام‌یک استفاده کنید.
همان‌طور که معلوم است، هیچ نوع فشرده‌ سازی بهتر وجود ندارد، همه این‌ها بستگی به چیزی دارد که می‌خواهیم آن را فشرده کنیم.
به‌ طورکلی، هنگامی‌که یک نسخه کامل از منبع را می‌خواهید از فشرده‌سازی بدون اتلاف استفاده کنید.
وقتی یک نسخه ناقص به‌اندازه کافی خوب است، باید از فشرده‌سازی با اتلاف استفاده کنید.

بعدا، شاید شما بخواهید موسیقی خود را بر روی تلفن خود یا یک پخش‌کننده قدیمی MP3 قرار دهید تا بتوانید به آن گوش بدهید.
احتمالا به این دلیل اهمیتی ندارید که موسیقی شما از کیفیت عالی برخوردار باشد.
بنابراین می‌توانید پرونده های FLAC را به MP3 تبدیل کنید.
این کار به شما یک فایل صوتی را می‌دهد که هنوز هم کاملا قابل‌شنیدن است، اما به‌اندازه فضای تلفن همراه شما جای نمی‌گیرد.
کیفیت MP3 تبدیل‌شده از FLAC به‌اندازه‌ای خواهد بود که گویی می‌خواهید MP3 فشرده‌شده را درست از CD اصلی ایجاد کنید.

نوع داده‌های ارائه‌شده در یک پرونده همچنین می‌توانند بیان کنند که بهترین نوع فشرده سازی باشد.
از آنجا که تصاویر PNG از فشرده‌سازی بدون ضرر استفاده می‌کنند.
اندازه فایل‌های کوچک برای تصاویر با فضای یکنواخت زیادی مانند تصاویر صفحه رایانه‌ای ارائه می‌دهند.
بااین‌حال، متوجه خواهید شد که PNG ها وقتی نمایانگر صدای طنز رنگ‌ها در عکس‌های دنیای واقعی هستند، فضای بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند.

نکات مربوط به فشرده‌ سازی فایل

همان‌طور که دیدیم، تبدیل فرمت‌های بدون اتلاف به با اتلاف نیز خوب است، همان‌طور که تبدیل یک فرمت بدون اتلاف به شکل دیگر.
با این‌حال، شما هرگز نباید یک فرمت با اتلاف را به بدون اتلاف تبدیل کنید، و باید از تبدیل کردن یک فرمت بدون اتلاف به شکل دیگر مراقب باشید.
تبدیل قالب‌های با اتلاف به بی اتلاف صرفا هدر دادن فضا است. به یاد داشته باشید که فرمت‌های با اتلاف داده‌ها را بین می‌برد. بازیابی این داده‌ها غیرممکن است.

بگویید که شما یک فایل MP3 3MB دارید. تبدیل آن به FLAC ممکن است به یک پرونده ۳۰MB منجر شود، اما آن ۳۰MB شامل صداهای دقیقی است که MP3 بسیار کوچک‌تر انجام داده است.
بازگشت به یک قالب بدون ضرر، اطلاعاتی را که فشرده‌سازی MP3 از آن خارج‌شده است، بازیابی نمی‌کند.

سرانجام ، همان‌طور که قبلا گفته شد ، تبدیل یک قالب با اتلاف به شکل دیگر (یا بارها و بارها در همان قالب ذخیره می‌شود) کیفیت را کاهش می‌دهد.
هر بار که فشرده سازی ضعیف را اعمال می‌کنید، جزئیات بیشتری را از دست می‌دهید. این امر بیشتر و بیشتر موردتوجه قرار می‌گیرد تا در اصل پرونده خراب شود.

حالا می دانید فشرده‌ سازی چگونه کار می‌کند:

ما برای فهمیدن چگونگی عملکرد آن‌ها، نگاهی هم به این فرآیند با اتلاف و هم بدون اتلاف انداخته‌ایم.
اکنون می‌دانید که چگونه می‌توانید پرونده‌ای را در اندازه کوچک‌تر از شکل اصلی خود ذخیره کنید. و چگونه می‌توانید بهترین روش را برای نیازهای خود انتخاب کنید.
البته ، الگوریتم‌هایی که تصمیم می‌گیرند داده‌ها به چه روش‌هایی از بین می‌رود و چگونه می‌توان بهترین داده را در فشرده‌سازی بدون ضرر ذخیره کرد.
بسیار پیچیده‌تر ازآنچه در اینجا توضیح دادیم است. در صورت علاقه ، چیزهای بیشتری برای کشف در مورد این موضوع وجود دارد.
فشرده سازی بدون اتلاف را امتحان کرده‌اید و نیاز به ارسال چیزی به یک دوست دارید؟ این روش های سریع را برای انتقال پرونده های بزرگ به صورت آنلاین امتحان کنید.



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات (0)